szukaj

Znów w siodle!

Powrót do poprzedniej strony. Odpowiedz
wpisów: 3428
Wiadomość dodana: środa 12 maja 2010, 15:09
Quarter
Dzięki Dama, resztę czułości dziękczynnych wysłałem na priv

Szkoda tylko, że to na północ od Wawki - w godzinach szczytu z Piaseczna to pewnie czasowo prawie pół drogi w Bieszczady Jest coś ciekawego na południe od Wawki? Przez "ciekawe" rozumiem:

a) kumaty i spokojny instruktor/ka z wyrozumiałością podchodzący/a do 41-letniej niemocy (wchodzenie mi na ambicje skończy się katastrofą - rękawicę podejmę bom zwierze ambitne ale sił i umiejętności nie wystarczy...)
b) niskie i spokojne konie - niskie = do 16 dłoni, spokojne nie równa się zamulone marychą
c) jakiś teren w pobliżu, żeby nie zgłupieć na ujeżdżalni
d) brak obowiązku zakładania na głowę "uciskacza myśli" - ot, żeby zwykły straw hat wystarczył

Quarter
I Ty się jeszcze pytasz????
Z Piaseczna masz dosłownie krok w bok do stajni Golden Horse (miejscowość Koryta), gdzie na stałe z końmi stacjonuje Pani Trener - Ewelina Zoń (utytułowana, doświadczona i ze wszech miar profesjonalna w western ridingu). Gorąco polecam jej usługi. Uczy skutecznie i systematycznie
W sam raz dla chcącego podnieść swoje walory jeździeckie.
A tereny również są niczego sobie.

W ten weekend są I Mistrzostwa Polski Koni Arabskich w Golden Horse - możesz na własne oczy zobaczyć ośrodek, a przy okazji poznać samą Panią Trener i inne osoby z mazowieckiego świadka westernowego.
Wyślij wiadomość Cytuj ten wpis
wpisów: 15
Wiadomość dodana: środa 12 maja 2010, 22:04
Damarina, dzięki wielkie. O Ewelinie Zoń słyszałem, nie kojarzyłem jednak, że jest niedaleko. Jak tylko się czas wykroi postaramy się z nią spotkać - pytanie tylko, czy będzie miała chęć pracować z full wypas zupełnie początkującym amatorem Zobaczymy.... Ja mam chociaż podstawy teorii west, Agniecha ma za sobą 10 lat jazdy English kawałek czasu temu, będzie ciekawie Jak próbowała trzymać quarterkę na kontakcie, to biedaczynka co chwilę stawał Ale nie ma co gadać, trzeba zacząć jeździć.

Dzięki raz jeszcze,

Q
Edytowany środa 12 maja 2010, 22:19 przez: Quarter
wpisów: 3428
Wiadomość dodana: czwartek 13 maja 2010, 09:52
Quarter
Damarina, dzięki wielkie. O Ewelinie Zoń słyszałem,(...)pytanie tylko, czy będzie miała chęć pracować z full wypas zupełnie początkującym amatorem Zobaczymy.... J

Q

Quarter

Jestem na 100 % pewna, że TAK.
Amatorzy (a ci poczatkujacy zwłaszcza) nie są Ewelinie straszni. Wręcz przeciwnie.Wiem, bo sama jestem totalną amatorką i kiedyś zaczynałam (wprawdzie już po 10 latach klepania siodła) rzetelną pracę nad techniką jeździecką pod okiem Eweliny. Żałuję tylko tego, że tak późno do niej trafiłam

Im wcześniej zaczniesz pod jej zawodowym okiem - tym szybciej będziesz odczuwać pozytywne efekty !!!!

Ewelina dysponuje w tej chwili dla klientów (nie posiadających własnych koni) dwoma końmi doskonale przygotowanymi technicznie do nauki jazdy konnej w stylu western (wałachy Apacz i ST. Metys - same sławy w polskim sporcie westernowym). Jest się od kogo uczyć. Zapewniam.

Pozdrawiam
wpisów: 15
Wiadomość dodana: środa 19 maja 2010, 23:10
No to teraz tylko znaleźć ten nieszczęsny czas Ale "się znajdzie", prędzej czy później.
wpisów: 693
Wiadomość dodana: czwartek 20 maja 2010, 08:59
Na marginesie. Jeszcze w tym roku wystartują kursy pod Warszawą, podczas których w regularny sposób będzie można podnosić swoje umiejętności z zakresu jazdy western. Kursy skierowane zwłaszcza do amatorów i osób pragnących zmienić styl jazdy. Zatem Quarter będziesz miał w czym wybierać
Powrót do poprzedniej strony. Odpowiedz

klacz: Kuc Walijski Anapon Rozaliy

cena: 2 800,00 zł

ogier: Baltic Poco Cooke

cena: do uzgodnienia

ogier: North Proffessional

cena: 10 000,00 zł

klacz: Pretty Blue Star RR

cena: 16 000,00 zł
dzisiaj, 16:20
Kobieta