szukaj

Forum vivy a hodowla monogamiczna i stosowanie jogi u ogierow :)

Powrót do poprzedniej strony. Odpowiedz
wpisów: 502
Wiadomość dodana: środa 3 luty 2010, 19:29
Kilka dni temu czytajac moja ulubiona gazete natrafilem na artykul o akcji Mieso Krzepi. Bylem ciekawy, jak te lobuzy z vivy zareaguja (ich prezes o malo sie nie popluj, jak udzielal wywiadu do tego artykulu) wiec zajrzalem na ichniejsze forum. Po krotkich ogledzinach, jestem prawie pewien tego, o czym od jakiegos czasu sie mowi: mieso jest potrzebne do rozwoju mozgu a dieta wegetarianska powoduje jego uszkodzenie i oglupienie.

Najbardziej mnie ubawil watek: Ogier ratunku potrzebuje. W trakcie czytania spadlem z krzesla i przez kilka minut turlalem sie ze smiechu Takich glupot nie czytalem od watku CSI na re-volcie

Pare wypowiedzi zacytuje:
"Właściciel na dniach chce go wykastrować (okaleczyć odcinając mu jądra - to podobno katolicka praktyka wśród zwierzojadów)"
"myślę,że wiele zależy od tego czym jest karmiony taki ogier oraz w jakich warunkach przebywa.
Z obserwacji z ostatnich dni i trochę z przeszłości zauważyłem, że ów ogier lubi być ojczymem dla klaczy ze źrebakiem.
Osobiście jestem przeciw hodowli poligamistycznej ale jestem też przeciw odcinaniu jąder ogierom. Na ogierach niektórzy jeżdżą, fakt, nie jest to bezpieczne i trzeba bardzo uważać."
"Karmić tak ale z dniami postnymi. Podobno nie jedząc w czasie nowiu, pełni, 11 dni po nowiu i 11 dni po pełni ludzie mogą w ten sposób wyeliminować popęd (to z praktyki tzw. prawej (białej) tantra jogi)
Jeżeli coś podobnego zastosować u ogierów to można by w ten sposób je ułagodzić.
Jestem przeciw poligami wśród ludzi i zwierząt. Skoro uważasz, że to naturalne to uważaj byś nie stała się czyjąś drugą albo n-tą żoną
Nie jestem znawcą koni ale trochę czasu przy nich spędziłem. Widziałem na allegro speca, który reklamuje się, że "zajeżdża" źrebaki i inne konie (tzn. uczy poddaństwa i posłuszeństwa wobec ludzi). Facet ten uważa się za bardzo doświadczonego. Dla mnie jeżeli osoba używa wyrazu "zajeżdżanie" nie jest osobą godną zaufania. "

A czy Wy, stosujecie u waszych ogierow joge? Czy wiecie, ze jezdzenie na ogierach jest bardzo niebezpieczne? Czy wasze ogiery sa monogamiczne? Mam nadzieje ze nowy zwiazek bedzie mial to na uwadze, i odpowiednie zasady wprowadzi do regulaminu
Wyślij wiadomość Cytuj ten wpis
wpisów: 60
Wiadomość dodana: środa 3 luty 2010, 20:14
Witam!

Kiedyś posiadaliśmy ogiera i joga była świetnym rozwiązaniem (jednakże nie łatwym). Pozycja "drzewa" lub "tygrysa" nie miały przed nim tajemnic, niestety barierą nie do przebycia okazała się pozycja "kwiatu lotosu". Może to was zdziwić, ale Falkonet (nasz ogier) miał problem z siadaniem "po turecku"- niebywałe. Smutną stroną tej historii jest to, że te niepowodzenia doprowadziły go do depresji, która przerodziła się w złość i niestety musieliśmy postąpić po barbarzyńsku i zlecić małe cięcie .
wpisów: 28
Wiadomość dodana: środa 3 luty 2010, 20:48
no... gdybym wcześniej wiedziała, to nigdy bym nie wsiadła na ogiera
wpisów: 686
Wiadomość dodana: piątek 5 luty 2010, 11:17
kedar cytując kogoś tam
" Dla mnie jeżeli osoba używa wyrazu "zajeżdżanie" nie jest osobą godną zaufania. "

Dla mnie też.
wpisów: 39
Wiadomość dodana: sobota 6 luty 2010, 18:26
A my posiadamy wykastrowanego kota o zapędach homoseksualnych, oraz wałacha spoufalającego się z innym wałachem (wygląda to na coś w rodzaju sponsoringu).

Czy jeśli zastosujemy jogę to nasze zwierzęta powrócą na drogę cnoty?

wpisów: 65
Wiadomość dodana: sobota 6 luty 2010, 19:39
trenerzy jogi dla ogierów pilnie poszukiwani!! ciekawe, czy organizują już gdzieś jakieś kursy
Powrót do poprzedniej strony. Odpowiedz

klacz: Nutka

cena: 1 800,00 zł

klacz: ,,LADY''

cena: do uzgodnienia

ogier: Brego

cena: 7 000,00 zł

klacz: ,,LADY''

cena: 18 000,00 zł
dzisiaj, 01:07
dzisiaj, 00:18