szukaj

instruktorzy West na terenie Śląska z uprawnieniami do szkolenia pod WOJ-gdzie znaleść?

Powrót do poprzedniej strony. Odpowiedz
wpisów: 2
Wiadomość dodana: piątek 3 lipca 2009, 13:59
Witam wszystkich.

Jestem osobą która swoją przygodę z końmi dopiero zaczyna, „wożę się” na koniu rekreacyjnie ale bardzo bym chciała nauczyć się- naprawdę- jeździć w stylu west. Ten styl jakoś bardziej mi odpowiada niż jazda klasyczna.

Czy ktoś zna lub słyszał może o jakimś kompetentnym instruktorze {na terenie Śląska} który, mógłby pomóc mi zdobyć niezbędną wiedzę i praktykę pod kątem zdobycia odznak WOJ. Począwszy od popularnej......?
Nie wiem czy, za mało się starałam czy, przeoczyłam gdzieś informację ale, nie mogę znaleźć nigdzie na stronie PLWiR „spisu” instruktorów:
Czy na Śląsku są instruktorzy West z uprawnieniami do przeprowadzania szkoleń i egzaminowania na odznaki?

Wielkie dzięki za odpowiedzi
Pozdrawiam.
IzA

Wyślij wiadomość Cytuj ten wpis
wpisów: 705
Wiadomość dodana: piątek 3 lipca 2009, 16:48
Szczerze mówiąc, to nie wiem, czy to nie jest jakaś martwa inicjatywa z tymi odznakami WOJ.
Napisz z jakiego miasta jesteś i co chcesz osiągnąć. Czy chcesz zostać zawodniczką w jakiejś konkretnej dyscyplinie westowej i czy Twój koń coś umie i wogóle trochę konkretów. Na Śląsku jest mnóstwo ludzi jeżdżących i uczących west, ale nie wiem, czy ktoś kiedykolwiek nadał już komuś taką odznakę.
wpisów: 606
Wiadomość dodana: piątek 3 lipca 2009, 19:08
Witam!

Informacje znajdziesz w uchwałach PLWiR

Uchwały

z 10-03-2008
- w sprawie nadania uprawnień Instruktora Rekreacji Jeździeckiej w stylu western

Z dnia 06.04.2008 r.
- w sprawie nadania dodatkowych uprawnień instruktorskich
- w sprawie rozszerzenia kryteriów nadawania uprawnień instruktorskich

Pozdrawiam
M.G.
wpisów: 1
Wiadomość dodana: niedziela 5 lipca 2009, 22:57
A czy ktoś wie, gdzie można zdawać WOJ w Wielkopolsce?
wpisów: 705
Wiadomość dodana: poniedziałek 6 lipca 2009, 12:52
Marku, może warto zrobić na stronie PLWiR zakładkę z informacją o instruktorach. Jest taka z ośrodkami, zawodnikami to i z instruktorami by się przydała. Nie czytałem uchwał PLWiR i nie wiedziałem , że są osoby z uprawnieniami WOJ.

wpisów: 586
Wiadomość dodana: wtorek 7 lipca 2009, 08:20
Tez tak uważam
wpisów: 2
Wiadomość dodana: piątek 10 lipca 2009, 10:56
Jeszcze raz dziękuje za informacje. Co do mojej osoby, jak już wspomniałam wcześniej moja przygoda z jazdą konną dopiero się zaczyna, także nie posiadam jeszcze własnego konika Chciałabym nauczyć się jak najwięcej zanim zdecyduje się na tak poważny krok, bo konia łatwo kupić a prawidłowe zadbanie o jego potrzeby to już zupełnia inna bajka. Jeśli chodzi o konkurencje to interesujący wydaje się Reining, Barrel Racing, Pole Bending.

A wracając do mojego pytania, rozumie że na Ślasku nikt jeszcze nikomu nie nadał WOJ???
Może jak mi się uda znaleść instruktora z takimi uprawnieniami, to będę pierwsza ,
pod warunkiem że inicjatywa nadawania odznak nie umarła śmiercią naturalną...chętnych chyba nie brakuje?

Mam jeszcze jedno pytanie w zakładce szkolenia na stronie PLWiR znalazłam stare ogłoszenie chyba z 2004r. w którym Western City z Ściegiennego k/ Karpacza oferuje kurs jazdy w stylu West (podstawy) wie ktoś może czy takie szkolenia organizują jeszcze inne ośrodki, czy wogóle takie kursy są jeszcze gdzieś organizowane?

Pozdrawiam.
IzA
wpisów: 98
Wiadomość dodana: sobota 11 lipca 2009, 00:24
.
Edytowany sobota 11 lipca 2009, 00:27 przez: salopa
wpisów: 98
Wiadomość dodana: sobota 11 lipca 2009, 00:24
.
Edytowany sobota 11 lipca 2009, 00:27 przez: salopa