Wiadomość dodana: piątek 3 lipca 2009, 13:59
Witam wszystkich.
Jestem osobą która swoją przygodę z końmi dopiero zaczyna, „wożę się”
na koniu rekreacyjnie ale bardzo bym chciała nauczyć się- naprawdę- jeździć w stylu west. Ten styl jakoś bardziej mi odpowiada niż jazda klasyczna.
Czy ktoś zna lub słyszał może o jakimś kompetentnym instruktorze {na terenie Śląska} który, mógłby pomóc mi zdobyć niezbędną wiedzę i praktykę pod kątem zdobycia odznak WOJ. Począwszy od popularnej......?
Nie wiem czy, za mało się starałam czy, przeoczyłam gdzieś informację ale, nie mogę znaleźć nigdzie na stronie PLWiR „spisu” instruktorów:
Czy na Śląsku są instruktorzy West z uprawnieniami do przeprowadzania szkoleń i egzaminowania na odznaki?
Wielkie dzięki za odpowiedzi
Pozdrawiam.
IzA
Jestem osobą która swoją przygodę z końmi dopiero zaczyna, „wożę się”
na koniu rekreacyjnie ale bardzo bym chciała nauczyć się- naprawdę- jeździć w stylu west. Ten styl jakoś bardziej mi odpowiada niż jazda klasyczna. Czy ktoś zna lub słyszał może o jakimś kompetentnym instruktorze {na terenie Śląska} który, mógłby pomóc mi zdobyć niezbędną wiedzę i praktykę pod kątem zdobycia odznak WOJ. Począwszy od popularnej......?
Nie wiem czy, za mało się starałam czy, przeoczyłam gdzieś informację ale, nie mogę znaleźć nigdzie na stronie PLWiR „spisu” instruktorów:
Czy na Śląsku są instruktorzy West z uprawnieniami do przeprowadzania szkoleń i egzaminowania na odznaki?
Wielkie dzięki za odpowiedzi
Pozdrawiam.
IzA

Chciałabym nauczyć się jak najwięcej zanim zdecyduje się na tak poważny krok, bo konia łatwo kupić a prawidłowe zadbanie o jego potrzeby to już zupełnia inna bajka. Jeśli chodzi o konkurencje to interesujący wydaje się Reining, Barrel Racing, Pole Bending.