szukaj

Polecany film

Powrót do poprzedniej strony. Odpowiedz
wpisów: 1254
Wiadomość dodana: sobota 19 września 2009, 12:14
ostatni film który mnie zafascynował i obejrzałam w całości mimo zmeczenia - a to ostatnio duży plus dla filmu to "Trzy królestwa".
Wyślij wiadomość Cytuj ten wpis
wpisów: 502
Wiadomość dodana: piątek 5 luty 2010, 00:29
By nie tworzysz nowego tematu, uzyje ten

Najlepsza scena akcji wszech czasów

Zwroccie szczegolna uwage na nowy rodzaj slidingu widoczny w 2 minucie filmu: podobno od tego sezonu ma byc wprowadzony do reiningu przez NRHA

A teraz pytanie na serio do znawcow: w wyniku krecenia takiego filmu, jak bardzo konie sa poszkodowane? Zdarzaja sie masowe kontuzje czy raczej wszystkie konie wychodza bez szwanku? Niektore momenty wygladaja bardzo niesympatycznie (ale za to w innych widac, ze kon nie jest prawdziwy).
wpisów: 2211
Wiadomość dodana: piątek 5 luty 2010, 07:12
Wakacyjne przypadki w Prowansji
Der Ferienarzt in der Provence
Stacja:
TVP 2
Data: 04-02-2010 Godzina: 12:20

Wczoraj miałam wolny dzień i zobaczyłam odcinek takiego serialu.
Ciekawy ze względu na piękną scenerię-wiadomo.
Ale też konie w tle -szkółka jazdy konnej.
I co najciekawsze -gra ta Pani ,którą widzieliśmy w Karino!
Dobrze się trzyma jak na swoje lata. I znów gra w bryczesach.
wpisów: 705
Wiadomość dodana: piątek 5 luty 2010, 13:10
kedar
.........w wyniku krecenia takiego filmu, jak bardzo konie sa poszkodowane? .......

Na którymś z kanałów Discovery oglądałem niedawno program o tajnikach kręcenia scen w amerkańskich filmach m.in. z końmi. Łoł, wow, och i ach...Amerykanie są nie do pobicia w efektach specjalnych. Konstruują w sakli 1:1 prawdziwe roboty komputerowo sterowane i nie do odróznienia od prawdziwych zwierzat. Teraz wiem , jak wyglądał "koń" grający w filmie "Zaklinacz koni"
wpisów: 9
Wiadomość dodana: piątek 5 luty 2010, 15:22
kiedys słyszałam o takim sposobie wywracania koni, że wierciło sie dziurki w przednich kopytach przeciagało sznurek potem wzdłuż nogi, pod siodłem... sznurek był gdzieś przymocowany.... jak koń galopował to w pewnym momencie sznurek sie kończył i jak to podobno określano koń "sie kończył"
z tego co widzę wszystkie wywrotki w tym filmie kręcone sa w ten sposób... jak te dwa konie wpadaja do wody to u tego bliżej nawet widać jakaś linkę zawiązaną wokół każdej przedniej nogi i jak sie nagle napina... był to ponoć sposób bardzo niebezpieczny dla koni... swoją drogą ciekawa jestem jak namowić do galopu konia po kilku takich upadkach, jeśli je przeżyje oczywiście
a ten slide hihi, zauważyłam, że żywy koń przejeżdża pod tą ciężarowką na jakiejś "palecie" z kołkami i ma związane nogi...
jedno na plus to podłoze tam gdzie sie te biedne konie przewracają... chyba je jakoś specjalnie przygotowywali bo za każdym razem mam wrażenie, że jakieś plandeki na czymś w co te konie sie zapadają - miękkim - są rozłożone...
wpisów: 28
Wiadomość dodana: czwartek 11 luty 2010, 02:30
Open Range(Polski tytuł Bezprawie)...hmm prawie epicka opowieść w związku z niektórymi wątkami, świetne, wyraziste role(Robert Duvall,Kevin Costner) doskonałe plenery i prawdziwy Hard Rock Wild Wild West!!! a na koniec prawdziwy majstersztyk znany tylko niewielkiej publicznośći!!! Lonesome Dove!!! na podstawie powieśći Larrego McMartry która zdobyła nagrodę Pulitzera!!!Warto przeczytać ale film też doskonały(najbardziej Anjelica Huston) znowu Robert Duvall jako Augustus McCrae i świetny w tej roli Tommy Lee Jones jako Wodrow F.Call oraz Danny Glover jako Joshua Deets(Steve Buscemi oraz inni..).Swietny humor,szczegóły oraz stroje z epoki to zalety tego filmu...Muzyka powala:Klasyka!!!! Basil Poledouris!!! Szykajcie w necie,na Youtube,oraz ebay.Polecam!!!!
Powrót do poprzedniej strony. Odpowiedz

ogier: ogier AQH

cena: do uzgodnienia

klacz: Skippy Scheme

klacz: Amanda

cena: 9 300,00 zł

ogier: Delight Zippo Fritz

dzisiaj, 00:26
Mężczyzna